Bale - vindplaats van dinosaurussen
In het jaar 1992 werden op de zeebodem bij Bale overblijfselen van dinosaurus-beenderen gevonden, de eerste en enige ontdekte skelet-delen van dinosaurussen in het gehele Middellandsezeegebied. De ontdekte beenderen wijzen op de aanwezigheid van minstens tien dinosaurussoorten. n daarvan is de Brachiosaurus, n van de grootste dinosaurussen, die een lengte van ca. 20-25 meter had, met een hals van ongeveer 10 meter. Een deel van de vondst wordt in het stadhuis van Bale tentoongesteld.

Nacht van Bale

De kerk, die vrij groot is en een vrijstaande klokkentoren heeft, en het Bembopaleis zijn het bezoeken waard. Ben je in Istri begin augustus, vergeet dan niet de eerste zaterdag van augustus vrij te houden. Op die zaterdag viert men hier de Nacht van Bale : Een feest met muziek, dans, eten en drinken.

Bembopaleis
klik maar op de foto

Bezoekje waard

Bale ligt aan de weg van Rovinj naar Pula. Je komt er stijf langs. Neem eens de moeite om de auto te parkeren op de ruime parkeerplaats en wandel door het stadje. Je waant je gelijk in de middeleeuwen. Bekijk de foto´s maar eens! (op bovenstaande foto klikken)